A Sattler Atlas Architecture a textilépítészet szöveteinek azon gyűjteménye, mellyel specifikus anyagok felhasználásával minden igény kielégíthető.

730 ATLAS Architecture Type I

Alapszövet: Anti Wicking
Teljes súly (g/m2): 700
Szakítószilárdság (N/5cm):
3700/3400
Tépőszilárdság: 400/350 N
Tapadás: 120 N/5 cm
Fagytűrés: -40°C
Hőtűrés: +70°C
Fénnyel szembeni ellenállás: ≥ 7
Fényáteresztés: 8,93 % (Dessin 11C TFL)
Sugáráteresztés: 10,49 % (Dessin 11C TFL)
Sugárvisszaverődés: 80,04% (Dessin 11C TFL)
Sugárelnyelés: 9,47% (Dessin 11C TFL)
G-érték: 0,13 (Dessin 11C TFL)
Fényvisszaverődés mutató: > 100
Fehérség: > 95
Hajlási ellenállás: 100.000
Statikus nyújtás: ordito: < 0,5% trama: < 0,5%
Permanens nyújtás: ordito: < 0,1% trama: < 0,2%

A Sattler PRO-TEX ATLAS Architecture textíliái forradalmian új fejlesztésűek és egyedülállóak a textilépítészetben:

1. AZ ATLAS SZÖVET

Az ATLAS szövet megkülönböztető jele a teljesen sima felület. Az alapszövet sík és egyenletes szerkezetét egy különlegesen fényes és nagyon simára bevont felület eredményezi.

2. AZ ATLAS MINŐSÉGE

A PET fonalakat az átlagosnál vastagabb PVC bevonat fedi ezáltal még jobban védve a szövetet. Az eredmény egy különösen hosszú élettartammal rendelkező, rendkívül erős membrán.

3. AZ ATLAS RUGALMASSÁGA

Az ATLAS-membránok nyúlása és láncszövése sokkal egységesebb a hagyományos szövetekéhez képest. Az ATLAS szövet nyúlása a lánc és a vetülék irányában jelentéktelen különbséget mutat. A nyúlás mindkét irányban egységesebb módon történik, anélkül, hogy az a rugalmasság és az elasztikusság kárára menne, hiszen ez a két jellemző a ponyvacsarnokok alapvető sajátossága.

4. AZ ATLAS SZAKÍTÓSZILÁRDSÁGA

Az alapszövet nagyobb fonalsűrűsége biztosítja a fokozottabb szakítószilárdságot, mely 16%-kal több egy panamaszövethez képest.

5. AZ ÚJ ATLAS LAKK

Az új lakk nagyobb védelmet nyújt az UV-sugarakkal szemben, ezzel elősegítve az ATLAS szövet tartósságát. Az ATLAS termékcsalád szöveteit TFL lakkal (többrétegű bevonat UV-pajzzsal és hegeszthető PVDF lakk) vagy TFX lakkkal (többrétegű bevonat UV-pajzzsal, a szövet felső részén egy új hiper-PVDF lakkal és egy hegeszthető PVDF lakkal fedve az alján), amelyek a termék kiváló tartósságát garantálják.

6. AZ ATLAS KÜLSŐ MEGJELENÉSE

Az ATLAS szövetei a szokásosnál is fehérebbek, felületük sima és egyenletes. A kiváló minőség és a homogén textília kifogástalan esztétikai kinézetet és egyenletes fényátvitelt biztosít. A sima felület gátolja a szennyeződés lerakodását, így az anyag más hagyományos textíliához képest tisztább.