ATLAS_Architecture

A Sattler PRO-TEX GmbH új ATLAS Architecture a textilipar területén olyan újítás, amely tökéletesen ötvözi az esztétikát, a strabírást és tartósságot. 2019 májusában a frankfurti Techtextil kiállításon mutatták be a piacnak, ez a legfontosabb nemzetközi esemény a műszaki textíliákat tekintve, ezt követte a milánói Politechnikum 6. Tensinet szimpóziuma, ahol “Softening the habitats” témában szerepelt.

Az Atlasz szövetet a mitológiai titán: Atlasz ihlette, aki az erejéről és az égbolt vállon tartásáról ismert, így képviseli a rend és a stabilitás eszméjét. Azonban az “Atlasz” név nem csak egyszerű párhuzam, hanem az egyik legfontosabb jellemzője ennek az innovatív szövetnek: a speciális felépítés, az úgynevezett “atlasz szövés”. Ez egyedülálló felépítés, amelyet a vetülékfonalaknál nagyobb láncfonalak jellemeznek, az Atlas szövetet tartósabbá és stabilabbá teszi a hagyományos szövetekhez képest, így kiemelkedve a többi szövet közül.

Az ATLAS fedőponyvák egyesítik a Titano Atlante minden pozitív tulajdonságát

FORMÁK HARMÓNIÁJA, ERŐ ÉS HOSSZÚ ÉLETTARTAM.

FÉNYESEBB.

Ezek sokkal fehérebb fedőponyvák, homogén és jó minőségű felülettel rendelkeznek, melyet az egyedi ATLAS alapszövet biztosít.

ERŐSEBB.

A nagyobb szakítószilárdság és a fokozott elasztikusság az ATLAS szövetek nagyobb fonalsűrűségének köszönhető.

HOSSZABB ÉLETTARTAM.

A titánok erejét az ATLAS bevonat tükrözi. Az új titán-dioxid lakkok lehetővé teszik számunkra, hogy hosszabb garanciát vállaljunk.

ÚJ LAKKOZÁS

A Sattler PRO-TEX Kutatási és Fejlesztési Csapat folyamatosan dolgozik az Atlas-szövet tartósságának és strapabíróságának javításán. E cél elérése érdekében kifejlesztettek egy új, többrétegű lakkozó rendszert, amely növeli a szövet védelmét a külső tényezőkkel szemben. Ezenkívül újrafeldolgozott fluorozott polimereket (PVDF és “hyper-PVDF”) használtak titán-dioxid nano-részecskékkel kombinálva az új lakkok létrehozásához. Ennek eredménye két különböző védőlakk lett: “TFL” és “TFX”. Ezek a lakkok jelentősen javították az UV-sugarakkal és külső szennyeződésekkel szembeni ellenállást, így növelve a szövetek élettartamát. Ezt bizonyítják a Sattler laboratóriumokban végzett gyorsított öregedési tesztek is.

Röviden összefoglalva, az ATLAS egy oly n innovatív szövet, amely tökéletesen ötvözi az esztétikát, a strapabíróságot és a tartósságot. Ez az egyedülálló “atlasz weave” nevű felépítés teszi igazán egyedivé saját kategóriájában. Ezen túlmenően az ATLAS használata a textilépítészetben, különösen a nagy feszített szerkezetek, pavilonok és tetőfedés építéséhez számos előnyt kínál, beleértve a fokozott mechanikai szilárdságot, a simább és egyenletesebb felületet, a szövet nagyobb védelmét a külső tényezőktől, valamint a vetülékfonalak és a láncfonalak rugalmasságának nagyobb egységességét.

730 Atlas Architecture TYPE I

739 Atlas Architecture TYPE II

759 Atlas Architecture TYPE III

760 Atlas Architecture TYPE IV

780 Atlas Architecture TYPE V

FELHASZNÁLÁSI MÓDOK