A Textilépítészet családjába tartoznak azok a PVC-ből készült duplán kezelt műszaki textíliák, melyek tüzihorganyzott acélszerkezeteket fednek le. Ezekkel egy viszonylag új világ tárult elő az építészet és alapvetően az építkezés látóhatárán, felhasználásukkal az Építőművészet kis- és nagy építési folyamatai egy olyan új megoldással gazdagodtak, ami megfelel a modern időknek; mivel a befektetők és vállalataik igényei folyamatosan változnak, így az az igény is, hogy meghatározott időtartamra pótlólagos fedett helyek álljanak rendelkezésre. Mikor felmerül az igény egy plusz raktárra vagy tárolóra, általában már azon nyomban is kellene, vagyis már maga a gondolat felvetődése jelzi,hogy szükségünk van rá! Változnak az igények a fedett helyek jellegét tekintve és a terek is, ahol az ipari tevékenység zajlik, így a cégek számára a teljes változatosság vált alapvető feltétellé.

Az ARTEX építményei ezekre az igényekre adtak gyors választ felkínálva széles palettájukat: gyors kivitelezés, a hagyományos építkezéshez képest összehasonlíthatatlanul alacsonyabb költségek, szükség szerinti lehetőség a szerkezetek bővítésére, vagy rövidítésére, lehetőség szét- és összeszerelésükre helyváltoztatás esetén, de mindenekelőtt a bürokrácia csökkentése, mivel nem építési engedély köteles, továbbá a könyvelés szabályai szerint pár év alatt elszámolható az értékcsökkenése mint tárgyi eszközé.

Ezek a speciális PVC szerkezetek általánosságban felhasználhatóak arra, hogy kiváló fedett megoldást nyújtsanak ki- és berakodásnál, kész vagy félkész termékek elhelyezésére, anyagok és áruk raktározására, továbbá különböző területen alkalmazott berendezések és eszközök tárolására úgy mint ipar, kereskedelem, sport, mezőgazdaság, állattenyésztés, nagyobb építési területek, hajózási telephelyek, hajógyárak, nehézipar, talajvédelem és talajjavítás, valamint ökológia. A tüzihorganyzott acélszerkezet és a textil membránszerkezet nagyon masszív, megbízható, biztonságos, továbbá 12 év ARTEX Hivatalos Garanciával rendelkezik.