A Textilépítészet családjába tartoznak azok a tüzihorganyzott acélszerkezetek, melyeket poliészter és PVC alapanyagú Sattler PRO-TEX műszaki textíliák fednek le. Ezekkel egy viszonylag új világ tárult elő az építészet és alapvetően az építkezés látóhatárán. Ezek az egyedi acélból és PVC ponyvából készült sátrak annak függvényében, hogy milyen szerkezeti tulajdonságokkal és építészeti formákkal rendelkeznek további alosztályokba sorolhatóak:  PVC Csarnokok, PVC Sátrak, PVC Építmények, PVC Hangárok, PVC Előregyártottak, PVC Szerkezetek, PVC Nyitott Gépszínek, PVC Alagutak, PVC Raktárak, PVC Tárolók, PVC Fészerek, PVC Feszített Szerkezetek, PVC Hodályok, PVC Istállók és PVC Bálatárolók.

Az ARTEX BUILDING a tárolók elsőrendű Olasz gyártója. Szakmai csoportunk tervezi, építi fel és szereli össze a tárolókat, melyek szélessége 2 métertől 30 méterig, magassága 2 métertől 12 méterig érhet, hosszúsága korlátlan és a fedélszerkezetet tartó oszlopok közti távolság 1 métertől 12 méterig terjedhet. Az ARTEX fémszerkezet HEA, IPE acélgerendából, az Európai Norma UNI EN ISO 1461 szabványainak megfelelő négyzet, téglalap vagy kör keresztmetszetű tüzihorganyzott acélból, vagy a kiemelt igényekkel rendelkező ügyfeleknek a szerkezet méreteihez megfelelő tagolással és vastagsággal fagerendából készülnek. A kifogástalan minőségű PVC-ből készült duplán kezelt masszív takaróponyva súlya 700 gr/m², mindkét oldalán fényes felületű, nehezen éghető.

Az ARTEX tárolók összes modellje horganyzott sátorkaró segítségével rögzíthető talajra, meglévő betonzatra fémlemezekkel vagy az általunk előre gyártott betonlábazatokra M12-es csavarral. Ha rögzítési megoldásként az általunk előre gyártott betonlábazatokat választod, több előnyt is élvezhetsz: a szerkezet hasznos belmagassága 0,5 méterrel emelkedik, a sátrad egy szilárd támaszra épül, a fémszerkezet és a takaróponyva nem érintkezik közvetlenül a talajjal, továbbá már maga a szerkezet alapja biztos védelmet nyújt az esetleges ütközésekkel szemben. Normál esetben ez a különleges típusú acélból és ponyvából készült átmeneti építmény az UNI 13031-1:2004 és UNI 13782:2015 norma szabványainak megfelelő, összeszerelése nem építési engedély köteles, így az egyszerűsített bürokrácia előnyeit élvezi, mindenesetre javasoljuk ennek ellenőrzését a Településhez tartozó Építésügyi Hatóságoknál, hogy helyileg valóban kivitelezhető-e.


KÉRD KI MOST AZ ÁRAJÁNLATOD!